סדנאות שוקולד לעובדים - מתנה מתוקה
כולם אוהבים שוקולד. אבל האם ניסיתם אי פעם להכין שוקולד? ובכן, זכיתם בהזדמנות פז! סדנה גמישה להכנת שוקולד, פירושה שאפשר להמיר כל חלל למפעל שוקולד מופלא.
בימינו, ארגונים רבים מחפשים סדנאות או הפעלות המיועדות לבניית צוות. חלק מהפעילויות הללו נראות כמשחקים מטופשים, ואחרות מלמדות ומציידות את המשתתפים במיומנויות ובידע חדש. ממש כמו אותן סדנאות שוקולד לעובדים, שבסופן חברי הצוות יכולים ליהנות לא רק מעצם הכנת השוקולד, אלא גם משוקולדים איכותיים מעשה ידיהם. יש מתנות לעובדים מתוקות מאלה?
סדנאות שוקולד – חוויה מתוקה
סדנאות שוקולד מציעות לעובדים שלכם לפחות 3 מתנות מתוקות להפליא:
- מעורבות בפעילות צוות מרגשת ומגבשת
- רכישת מיומנויות וידע להכנת שוקולד
- שי בדמות אריזת שוקולדים טעימים, צידה לדרך
כל אחד יכול להיות מעורב בהכנת שוקולד ואין צורך בניסיון קודם. סדנת שוקולד היא הזדמנות נהדרת לחוות פעילות קסומה שמתחילה בהכנת שוקולדים ומסתיימת במתנות ממותגות כיפיות במיוחד לכל המשתתפים בסדנה.
אגב, אריזות מעוצבות עם שוקולדים איכותיים, המשמשות כמזכרות ומתנות לכנסים, או לצרכי קידום מכירות – הן רעיון שאף פעם לא יפספס את מטרתו.
ללמוד להכין שוקולד – הגשמת חלום
סדנת שוקולד מציעה לכם ללמוד להכין שוקולד, החל מפולי הקקאו וכלה בטבלת השוקולד המוגמרת. סדנה אינטראקטיבית זו תקנה לכם ידע ותלמד אתכם:
- כיצד יוצרים שוקולד?
- מהי ההיסטוריה של השוקולד?
- מהם היתרונות התזונתיים של השוקולד?
את סודות הכנת יצירת השוקולד, נשאיר לסדנה שלנו. אבל נרחיב מעט על תולדות השוקולד ועל יתרונותיו התזונתיים.
רוצה שפשוט נחזור אליך עם כל הפרטים?
ההיסטוריה של השוקולד – בקיצור ולעניין…
כשרובנו שומעים את המילה ׳שוקולד׳, אנחנו מדמיינים בונבוניירה מלאה בשוקולדים, או טבלת שוקולד, וחושבים על מאכל, לא על שתייה, ועל משהו מאוד מתוק. אבל ברוב שנות ההיסטוריה הארוכה של השוקולד – הכוונה הייתה למשקה בלבד, וסוכר לא היה קשור אליו כלל וכלל.
אנחנו מרבים להשתמש במונח ׳קקאו׳ כאשר אנחנו מתייחסים לצמח או לפולי הצמח, לפני שאלה עברו עיבוד. הנה כמה עובדות שאולי לא ידעתם:
- בעוד שהמונח ׳שוקולד׳ מתייחס לשלל הממתקים המוכרים לנו, המונח ׳קקאו׳ מתייחס בדרך כלל לשוקולד בצורתו האבקתית.
- מוצאה של המילה ׳שוקולד׳, לפי החוקרים, היא מהמילה האצטקית xocoatl, שהתייחסה למשקה מריר שבושל מפולי הקקאו.
- פירוש השם הלטיני של עץ הקקאו, Theobroma cacao, הוא ׳מזון האלים׳, והוא השם שהעניק לו קרל פון לינאו (Carl von Linneo) , השוודי שחי במאה ה-18, עסק בבוטניקה וקיטלג את האורגניזמים החיים על פני כדור הארץ.
- השוקולד התחיל באמריקה הלטינית.
על פי הערכת ההיסטוריונים, השוקולד, שהתחיל באמריקה הלטינית, קיים כבר כאלפיים שנה, ומחקרים שנעשו לאחרונה מראים שייתכן שהוא שימש את האדם עוד קודם.
אבל אחרים טוענים שההיסטוריה של השוקולד החלה בדרום אמריקה לפני 4000 שנים, במסואמריקה (Mesoamerica) העתיקה – מקסיקו של ימינו. כאן נמצאו צמחי הקקאו הראשונים.
- בני האולמץ׳ (Olmec), אחת התרבויות הקדומות ביותר בדרום אמריקה, היו הראשונים שהשתמשו בצמח הקקאו. הם שתו את הקקאו במהלך הטקסים שלהם והשתמשו בו כתרופה.
- מאות שנים לאחר מכן, שיבחו בני המאיה את הקקאו כמשקה האלים. הקקאו של בני המאיה עשוי מפולי קקאו קלויים וטחונים, מעורבבים בצ׳ילי, מים וקמח תירס. בני המאיה שפכו תערובת זו מסיר אחד למשנהו, ויצרו משקה מוקצף וסמיך בשם Xocolatl, שפירושו ׳מים מרים׳.
- עד המאה ה-15 השתמשו האצטקים בפולי הקקאו כבמטבע עובר לסוחר. הם האמינו כי השוקולד הוא מתנת האלה קווטצאלקואטל (Quetzalcoatl) ונהגו לשתות אותו כמשקה מרענן, מעורר ואפילו כהכנה לקרב.
היתרונות התזונתיים של השוקולד
השוקולד משפיע על המוח וגורם לשחרור סרוטונין, דופמין ואנדורפינים – הכימיקלים התורמים לתחושות של אושר. השוקולד הוא גם מקור לנוגדי חמצון פוליפנוליים, שמסוגלים להילחם ברדיקליים חופשיים ולהגן על המיטוכונדריה שלנו.
לקקאו יש השפעה מערכתית על הגוף, והוא:
- משפר את זרימת הדם
- משפר את הקוגניציה
- מועיל לשינויים בחיידקי המעיים.
הנה כמה מיתרונותיו הבריאותיים הנוספים:
- השוקולד טוב למצב רוח טוב, במיוחד במצבים של לחץ גבוה.
- השוקולד גורם לנו לאכול פחות, כי הוא מפחית את התיאבון.
- השוקולד בריא ללב, ומשפר את בריאות הלב וכלי הדם.
- הוא מסייע לשמירה על עור זוהר
- הוא עשוי להפחית דלקות
- השוקולד נחשב כפריוביוטי
- כמתנה לאורחים – אין כמו השוקולד!