השוקולד מכיל מספר תרכובות הקשורות לכימיקלים שמרימים את מצב הרוח. לכן, בחירה בסדנאות שוקולד, לצרכי יום גיבוש לעובדים, מבטיחה לכם אירוע יוצא דופן ומיוחד אשר יסייע לשמירה על העניין והערנות לאורך כל הסדנה, שתהיה משעשעת, מלמדת ובעיקר הכי טעימה בעולם.
נראה כי עצם אכילת השוקולד הטעים, היא זו שמשחררת במוחנו אנדורפינים, סרטונין ורגשות שמחים. ההזדמנות להמיס את השוקולד הטעים בפה, מעניקה לנו כיף אמתי בין אם מדובר ביום גיבוש, בסתם יום כיף לקבוצות או בהפקת אירועי חברה המיועדים לצרכי קד״מ.
השוקולד – מאכל האלים
השוקולד, וכל הנגזרות המופלאות שלו, מגיעים מעץ הקקאו ששמו המדעי הוא תיאוברומה קקאו (Theobroma Cacao), כלומר ׳מזון האלים׳. את שמו המקצועי קיבל עץ זה מ-Linneo Carl von– (קרל פון לינאו), הבוטנאי השוודי מהמאה ה-18, אשר לקח על עצמו לקטלג את כל האורגניזמים החיים בתבל.
טיפוח עץ הקקאו מתוארך לשנת 1000 לפני הספירה, אז שימש את התרבויות הקדם-קולומביאניות – המאיה והאצ׳צ׳י (Atzechi). בעקבות מסעותיו של קולומבוס, הגיע צמח זה גם לאירופה, ומשום לשאר העולם. עד היום, המגדלים העיקריים של הקקאו נמצאים בדרום אמריקה, וכמה מהם נמצאים גם במרכז אפריקה.
סדנת שוקולד לעובדים – אירוע ארגוני משולב בחגיגת שוקולד
בעבר, שימשו פולי הקקאו כמטבע עובר לסוחר, ונחשבו כבעלי תכונות, כמעט קסומות, אשר הוענקו לגברים על ידי האלה האצטקית, קווטצלקואטל (Quetzalcóatl). היום הוא משמש בתעשיית הקולינריה, הקוסמטיקה והתרופות.
מבחינה קולינרית, שוקולטרים, אומני שוקולד, מציעים סדנאות שוקולד מותאמות אישית, בין אם מדובר:
- סדנת שוקולד המיועדת ליום גיבוש לעובדים שאמור לתת מענה ליעדים שונים שהציב הארגון. כמו, שיפור שיתופי הפעולה, הגברת רמת המוטיבציה או חיזוק האמון בין העובדים בארגון.
- או ביום כיף לצוות העובדים, שאמור להיות יום של כיף שמטרתו ליצור חברותא נעימה בין העמיתים ולחזק את מערכות היחסים בעבודה.
רוצה שפשוט נחזור אליך עם כל הפרטים?
סדנאות שוקולד מלהיבות
מי לא אוהב לאכול שוקולד? כנראה שאפשר לספור אותם על יד אחת. הרוב נהנים לאכול שוקולד, ונהנים גם להכין קינוחים עם שוקולד. אם אתם מתכננים ימי גיבוש לעובדים, אין ספק שסדנת שוקולד יכולה להיות הפתרון האולטימטיבי לצוות שלכם.
ההשתתפות בסדנת שוקולד לא מצריכה ידע מוקדם או ניסיון, רק רצון להתנסות בחוויה נהדרת של הכנת שוקולד ואכילת שוקולד. במהלך הסדנא יוכלו המשתתפים ללמוד איך לעבוד עם חומר הגלם המיוחד, וכיצד להפיק ממנו את המרב.
מחומר השוקולד יכינו חברי הצוות מטעמים מתוקים כמו:
- פרלינים
- טראפלסים
- טבלאות שוקולד במגוון טעמים
- קינוחים המכילים שוקולד
אומנות הכנת השוקולד מצריכה כמה מיומנויות, שבהן יתנסו חברי הצוות, כמו:
- כיצד לטמפרר?
- כיצד להכין את הצורות המיוחד?
- כיצד לנצל את הארומה של השוקולד ואת הטעם המדהים שלו?
בתום הסדנה, כל אחד ייהנה מאריזת קינוחים מעשה ידיו, יחד עם חוברת מתכונים שתעודד אותו להמשיך להתנסות בהכנת שוקולד גם בבית. אל תתפלאו אם בשבועות שלאחר הסדנה, העובדים יגיעו לעבודה עם כל מיני כיבודי שוקולד שהכינו במו ידיהם בבית, בעזרת חוברת המתכונים.
סדנאות שוקולד לאירועים נוספים
ואם קבענו את כותרת המאמר באמירה כי ׳שוקולד ישמח לבב׳, אז למה לא לבחור בסדנאות שוקולד גם לאירועים משמחים אחרים בחיים? וכאלה ברוך השם לא חסר לנו. החל ממסיבת יום הולדת לקבוצת החברים של ילדכם, דרך הצעת נישואין שמתחילה בסדנת שוקולד זוגית תמימה ומסתיימת בכריעת ברך ובשאלה הנצחית: ׳התינשאי לי?׳, ועד לסדנת שוקולד למסיבת רווקות עליזות ושמחות.
שוקולד עם כל דבר
גם אירוע טעימות יכול לזווג בצורה נהדרת בין המשקה לשוקולדים:
- שוקולד עם יין? – למה לא?!
- שוקולד עם בירה? – בוודאי שכן! ישנם סוגים רבים של בירה שמתאימים מאוד לשוקולד.
- שוקולד עם טקילה לערב בסגנון מקסיקני? – הולך…
לפי בקשתכם, ניתן לערוך אירוע טעימות בתוספת שוקולדים המותאמים במיוחד לסדרה של המשקאות שלכם, ובהתאם לתקציב העומד לרשותכם.
בנוסף, שוקולטיירית מקצועית תוכל לעזור לכם לתכנן תפריט לארוחת ערב ממוקדת שוקולד, בה הארוחה תכלול גם את הצד המתוק של השוקולד, וגם את הצד המריר של הקקאו.