5 כלים לחובבי אפיה מתחילים ומתקדמים

טיפים לאפיה

אנחנו מזכירים את המונח "אפייה" ואתם ישר נזרקים לריחות, שמרים, סוגי קמחים, מילויים וכדומה? נראה שגם אתם נדבקתם בחיידק האפייה, חיידק שמניע לבדוק כל מה שחדש בתחום, להתמקצע במגוון שיטות, להתרגש מכל פתיחת תנור וכמובן לאכול טוב – מאפים ריחניים בשלל טכניקות, עיצובים ומרקמים.

משהו מריח טוב!

מבקשים לפנק את עצמכם ולחדש את האבזור בארונות המטבח? אספנו עבורכם חמישה כלים שכל אופה צריך להחזיק – בין אם הוא בתחילת דרכו ובין אם הוא זוכה לשבחים באופן יומיומי. מריח טוב? עברו על הרשימה הבאה, אך ראשית נציין שאם רוצים למצוא בקלות כל אחד מהכלים הבאים לצד מחיר מנצח, פשוט בקרו באתר איביי בעברית, שם תוכלו למצוא שלל אלמנטים וגאדג'טים ייחודיים במחירים משתלמים במיוחד!

משטח סיליקון נון סטיק

כל אופה מכיר את השלב בו יש לנקות את השיש עבור רידוד הבצק, לבזוק עוד קמח על מנת למנוע הידבקות ואת השלב בו מרימים ותוך כדי מקווים שהתנועה אכן תהיה חלקה ולא כרוכה בהיקרעות. אי לכך טוב להכיר את הפתרון האולטימטיבי – משטח סיליקון נון סטיק עבור רידוד פשוט וקל, שבין היתר מגיע עם קווי עזר מוכנים, כגון פסי מדידה, סימני עיגולים וריבועים. בנוסף, משטח זה גם יודע להחליף את נייר האפייה בתנור (עד 240 מעלות) והוא גם יודע להיכנס למקפיא (עד מינוס 40 מעלות).

נפה חשמלית

אחד השלבים החשובים בהכנת מאפה, מתייחס לניפוי הקמח, וזאת כי מספיק גוש קטן של קמח על מנת להעיב על איכות הביס. אי לכך טוב להכיר את החיים הקלים – נפת קמח חשמלית אשר פועלת בלחיצת כפתור (באמצעות סוללה אחת). מכאן שניתן לנפות קמח, או לחלופין לפזר סוכר באופן אחיד, יעיל ומאוד מרשים.

כלי חרס

אם אתם מחפשים חווית אפייה מעט שונה, נראה שגם אתם צריכים להכיר את כלי החרס. כלי חרס אידאלי עבור אפיית כיכר לחם בעל קרום עשיר, וזאת כי החרס אוצר את החום ובו זמנית מפזר אותו באופן אחיד. בנוסף, הנוזלים שניגרים נשארים כלואים בכלי ובכך תורמים פעמיים: מייצרים את הקרום הנהדר ומסייעים לתהליך האפייה. פה נציין שכאשר עומדים לרכוש כלי חרס עבור מטרה זו, יש לוודא שהגודל מתאים וכמובן שהוא מגיע עם מכסה. טיפ אחרון בנושא? חממו את הכלי בתנור בערך כשעה לפני תחילת האפייה.

אבן שמוט

אבן שמוט אידאלית עבור אפייה של מאפים יחסית שטוחים: כגון פיצה, פיתות, פוקאצ'ות, לחם וכדומה. סה"כ מדובר בכלי יחסית פשוט, אך הסוד טמון במהות – ביכולת להגיע לטמפרטורה מאוד גבוהה. אי לכך אין הכרח להחזיק טאבון ייעודי, אלא מספיק להכניס אבן שמוט לתנור הביתי ולהפוך אותו לכלי ייחודי עבור נישה שלמה בתחום האפייה. לאור הדברים ניתן ליצור מאפיים הרבה יותר קריספיים, לקצר זמני אפייה וכמובן ליהנות מטעמים מיוחדים שלא פוגשים בכול יום. מכאן שאם מבקשים לקחת את המתכון הנפלא של הפיצה ולשדרג אותו, התשובה מולכם – שטוחה ולוהטת.

תבנית סיליקון לצד תחרה אכילה

כל אופה יודע שטעם מאוד חשוב, אך גם המראה משחק תפקיד לא קטן, ובמיוחד בכל הנוגע לעולם העוגות. אי לכך אם מבקשים ליצור עוגה טעימה ובמינימום מאמץ לקשט כך שתיראה אלגנטית ויוקרתית, הרי שרצוי לרכוש תבנית סיליקון (בעלת צורה רצויה) ולשלב סרט של תחרה אכילה. שילוב שני האלמנטים אינו משאיר מקום לטעות – מובטחת עוגה מדויקת ומרשימה ביופייה.

כלי בונוס: מערוך מתכוונן

מה כבר ניתן לחדש במערוך? מסתבר שלא מעט. מערוך מתכוונן מאפשר לשלוט על גובה הרידוד באמצעות החלפה של דיסקים ייעודיים בקצוות. בנוסף, המערוך גם כולל שנתות מוטבעות, כך שניתן להיות עקביים לגבי הרוחב הרצוי.

המטבח קורא לכם!

זה הזמן להוציא מתכונים, לבחון מצרכים, לשחק עם שילובים ולפתוח את האינטרנט מתוך מטרה להבין מה קודם רוכשים. תתחדשו!

יצירת קשר מהירה

קורסים עם שוקולד

  • קורס פרלינים
  • קורס שוקולטיירים
  • קורס שוקולד למתחילים

לדעת מתי הסדנה הבאה

רוצים לדעת מתי הסדנה הבאה (ללא התחייבות / ספאם / אכילות ראש מיותרות)? בשמחה, השאירו מייל ונשלח לכם מייל אך ורק כשיהיה תאריך חדש לסדנה הקרובה