עוגיות טחינה

לפני מספר לא רב של שנים נסענו לטורקיה לטיול אוכל משפחתי. התרגשתי מאוד לקראת הטיול כי ידעתי ששם אוכל להחשף למאכלים חדשים, חומרי גלם חדשים, תבשילים מעניינים, צורות בישול מסורתיות ותבלינים שטרם הכרתי. אבל יותר מכל רציתי לטעום את הטחינה הטורקית. 

אני יודעת שהטורקים משקיעים באוכל. הם מקדישים תשומת לב רבה לחומרי הגלם, לטריות ולטעם, וגם יש להם ידע קולינרי נרחב. לא שיערתי לי שחיפוש טחינה בטורקיה יהפוך למרוץ נגד השעון.

כאשר חיפשתי טחינה נכנסתי למקומות שנראו לי אותנטיים, לא טרחתי להיכנס למכולות חדישות או לסופר-מרקטים עם אוריינטציה מערבית. חיפשתי מקום טורקי אסלי שמציע טחינה טורקית אמתית, לא קופסת שימורים. הייתי גם בטוחה שאמצא את הטחינה הנחשקת צ'יק צ'ק ושבתוך יום-יומיים אוכל כבר להכין עוגיות טחינה א-לא-טורקיה.

קניתי מספר טחינות ממספר מקומות. לתדהמתי לא היה להן ממש טעם. הטקסטורה לא הייתה טובה (לרוב היא הייתה נוזלית מדי) ובתוך ימים ספורים שכבות שומן גדולות נקוו מעל הטחינה ומתחתיה והיה ממש ממש קשה לעבוד איתה. שם גם למדתי שאם שכבות שומן מכסות את הטחינה זה יכול להיות סימן לטחינה באיכות ירודה.

לא התייאשתי. המשכתי במהלך כל הטיול לחפש טחינה טורקית אמתית, משובחת וטעימה. אך לא משנה לאן הלכנו ולא משנה את מי שאלנו – נתקלתי בעיקר בטחינות באיכות בינונית או גרועה. כשהבנתי שהמצב לא הולך להשתפר קניתי טחינה טורקית באיכות סבירה על מנת להכין את עוגיות הטחינה שלי. כמו הטחינה עצמה, גם העוגיות יצאו – סבירות בלבד. 

אז נכון החלום שתחזקתי כל כך הרבה שנים למצוא טחינה טורקית אותנטית אמיתית אולי נגוז, אבל זה תמיד נחמד לגלות שבבית מחכה לנו הטחינה האהובה עלינו, הטחינה הישראלית. זו שאפשר למצוא אותה בקלות כי יש ממנה בשפע, זו שאפשר לקנות אותה ממש מתחת לבית שלנו או בכל סופר או מכולת בישראל. הטחינה שלנו, כך הסתבר לי, היא בעצם הכי טובה.

עוגיות טחינה משגעות מ-5 רכיבים בלבד!

קרדיט: מתכון של מיקי שמו באתר סוגת.

***המתכון מתאים לכמות של כ-50 עוגיות.

5 המוצרים הדרושים:

  • 320 גרם טחינה גולמית ישראלית אותנטית.
  • 200 גרם חמאה, יש להוציא אותה מהמקרר שתתרכך קצת זמן מה לפני תחילת האפייה.
  • כוס סוכר לבן.
  • 3 כוסות קמח עוגיות.
  • 10 גרם אבקת אפיה.

אם רוצים לקשט את העוגיות, אפשר לזרות על העוגיות המוכנות אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

  • נפו את הקמח היטב והניחו אותו בצד.
  • לבצק: בקערת מיקסר שימו את הסוכר, החמאה וקורט מלח וערבלו עם ה-וו הייעודי לבצקים במהירות איטית למשך כ-2 דקות לערך, עד אשר כל החומרים מתאחדים. 
  • הוסיפו את הטחינה הגולמית לקערת המיקסר וערבבו היטב עד שהטחינה מתאחדת עם תערובת החמאה.
  • הוסיפו אבקת אפיה וגם את הקמח המנופה והמשיכו לערבל עד אשר מתקבל בצק יציב ומאוחד.
  • עטפו את הבצק בניילון ואחסנו אותו בקירור למשך לפחות חצי שעה.
  • בתום חצי שעה הוציאו את הבצק, וקמחו משטח עבודה לרידוד הבצק.
  • הניחו את הבצק על המשטח עם הקמח וחצו את הבצק ל-2 חצאים שווים עד כמה שניתן.
  • צרו מכל מחצית גליל בקוטר הרצוי לכם, רצוי קוטר באזור 4-5 סנטימטרים.
  • עטפו את הגלילים והכניסו אותם לקירור למשך כשעה.
  • בינתיים רפדו תבנית אפיה בנייר אפייה וחממו את התנור לכ-180 מעלות.
  • בתום שעה, הוציאו את גלילי הבצק מהמקרר ופרסו אותם לעיגולים.
  • הניחו את העיגולים שיצרתם על נייר האפייה ואל תשכחו להשאיר מקום בין עוגייה לעוגייה, שיהיה להן מקום לתפוח ולהתרחב קצת.
  • הכניסו לתנור למשך כרבע שעה או עד אשר אתם רואים שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  • הניחו לעוגיות להתקרר, פזרו אבקת סוכר והגישו.

טעם גן עדן!

יצירת קשר מהירה

קורסים עם שוקולד

לדעת מתי הסדנה הבאה

רוצים לדעת מתי הסדנה הבאה (ללא התחייבות / ספאם / אכילות ראש מיותרות)? בשמחה, השאירו מייל ונשלח לכם מייל אך ורק כשיהיה תאריך חדש לסדנה הקרובה

Scroll to Top
דילוג לתוכן