תוצאות מחקר חדש צפויות להתקבל בברכה חמה על ידי אמהות לעתיד, בהתחשב ברשימה הארוכה של המזונות מהם הן מתבקשות להימנע במהלך ההיריון. בעוד ששוקולד, למרבה המזל, נעדר מרשימה זו, מומלץ לנשים הרות להימנע מרכיבים מוספים לשוקולד, כגון חומרי טעם המכילים שומן, סוכר וקפאין.
אך קיימים יתרונות רבים נלווים לצריכה מתונה של שוקולד. הוא מכיל חומרי טעם מסוג פלבנואידים, הנקשרים לסיכון מופחת לבעיות לב וכלי דם וכולסטרול נמוך. ככל שהשוקולד כהה יותר, כך הוא מכיל יותר פלבנואידים.
גם מחקרים קודמים הראו שצריכת שוקולד מתונה במהלך ההיריון עשויה להוריד את הסיכון לרעלת הריון, מצב בו אספקת הדם לעובר מצטמצמת בגלל לחץ הדם הגבוה של האם.
שוקולד והריון: המחקר
החוקרים עקבו אחר 129 נשים הרות עם הריון יחיד, שנמצאו בין השבועות ה-11-14 להריונן. כל הנשים עברו בדיקות דופק בתחילת המחקר, כמו גם בדיקות זרימת הדם הרחמית, השליה והעוברית. הנתונים שימשו כסמן לסיכון לרעלת הריון, יתר לחץ דם ותוצאות שליליות אפשריות אחרות של ההיריון.
האמהות ההרות חולקו באקראי לקבוצות שקיבלו שלושים גרם שוקולד דליל בפלבנואידים מדי יום, במשך שלושה חודשים. הם עברו בדיקות עורקים נוספות בתום שלושת החודשים, ונמצאו במעקב עד הלידה.
הממצאים: כל תכולה של פלבנואידים בשוקולד טובה לעובר
החוקרים גילו כי לא נמצאו הבדלים מבחינת רעלת הריון, לחץ יתר של הריון, משקל השליה ומשקל הלידה בין קבוצות הנשים שקיבלו שוקולדים שהכילו רמות נמוכת של פלבנואידים, לבין הקבוצות שקיבלו שוקולד ברמות גבוהות של פלבנואידים. צוות המדענים מציין שתוצאות אלו היו הרבה יותר גדולות מהצפוי ברוב המקרים בקרב האוכלוסייה הכללית.
לדבריהם, מחקר זה מצביע על כך שלשוקולד יכולה להיות השפעה חיובית על השליה ועל התפתחות העובר לא רק במישרין, אלא אף בצורה ישירה עקב תכולת הפלבנואידים.
הם מוסיפים כי הצעד הבא של הצוות הוא לערוך ניסוי ביקורת אקראי גדול כדי לקבוע טוב יותר האם צריכת שוקולד בקרב נשים הרות יכולה להפחית את הסיכון לרעלת הריון והפרעות יתר לחץ דם הקשורים להריון.