קפה זה עניין של טעם…

תרבות הקפה שלנו השתנתה לעין שיעור מאז כניסתן של מכונות הקפסולות הביתיות, הטעם, הארומה, תחושת היוקרה והנוחות, לא הפכו מעולם לנגישים וקלים יותר לתפעול.
קפה קולומביאני, ברזילאי, אתיופי, קפה עם תווים ארומטיים עציים או פירותיים, ואפילו קפסולות קפה בטעם שוקולד. מה ההבדל בין כל אלו, ואיזה טעם יהיה ערב יותר לחך שלכם?

הקפה הקולומביאני

קולומביה איזו ארץ יפה ושמחה, דרום אמריקה, ספרדית, שמתגלגלת על הלשון, וקפה, שמצליח להתחקות בדיוק אחר הטעמים הללו. הקפה הקולומביאני מקפץ על הלשון, מעשיר את הטעם, וניחן בעידון מתוחכם. הקפה הקולומביאני גדל באזור גבוה, ממועט חמצן, עובדה שמקנה לו תמצית מרוכזת ואיכותית יותר.

הקפה הברזילאי

קפיזיניו, הוא הקפה הברזילאי, קצר, מר, מרוכז, חזק, ובלשון העם, קפה אמיתי! עם ארומה משכרת, שמושכת רבים מהמרחקים.
הקפה הברזילאי מתאים בעיקר לאלו, שצריכים קפה מרוכז, שותים אותו לאט בלגימות קטנות ובכוס מיניאטורית, רצוי לנופו של חוף טורקיז עם חול לבן, ועצי קוקוס ממעל (אבל גם במרפסת בשעת בוקר מוקדמת, אפשר לשבת וליהנות מקפסולות קפה ברזילאי מרוכז)

הקפה מגוואטמלה

בדומה לקפה הקולומביאני, הקפה מגוואטמלה גדל אף הוא באזור הררי וגבוה. פולי הקפה הם מזן ערביקה, ומתאימים במיוחד לקלייה ארוכה. הטעם המריר, ואולי יש לומר, מעט פירותי, מתקבל אודות להבשלה האיטית של פולי הקפה באוויר נטול החמצן.

קפה בטעמים

קפה הוא לא רק עניין של ארומה וריכוז, הוא חוויה שלמה בפה, שכוללת גם טעם. כיום ניתן למצוא מגוון קפסולות קפה בטעמים משלימים כמו: כרמל, וניל, אגוזי לוז ושוקולד. כיצד פועל העיקרון.
קפסולות הקפה נטחנות מתערובת בסיסית בעוצמה בינונית- חזקה, ואליה מוספות תמציות טעם, אשר אליהן מתלווה ארומה עדינה של וניל, ארומה ממכרת של שוקולד, ארומה מלטפת של אגוזי לוז, וארומה מתוקה של קרמל. השילוב בין עוצמת הטון והטעם, יוצר תוצאה מעודנת, שמתאימה לכולם.

קפסולות קפה בטעמים יתאימו במיוחד לשעות אחר הצהריים, למפגשים חברתיים, וכשרוצים קצת לגוון, ועדיין לשמור על חווית הקפה של שעת הבוקר.

עוצמות קפה

קפסולות קפה נבדלות אחת מהשנייה בזכות מידת הריכוזיות ושילוב הזנים בהן. ישנן קפסולות על טהרת זני פולי הערביקה, שמעניקות טעם גולמי וחזק של קפה, קפסולות מעודנות יותר עם פולי קפה מסוג רובוסטה אסייתיים, שמשודכים לקלייה ארוכה, שמצליחה להפיק מהם טעמים בגוון "אגוזי". קפסולות אלו נמצאות כמרוכזות במיוחד, ומעניקות חווית קפה עוצמתית.

לסיכום, חווית הקפה היא לא רק עניין של ארומה, כי אם עניין של טעם, כיום באמצעות שילוב של זנים ממקורות שונים ואזורים מרחוקים על פני כדור הארץ, ניתן להינות מחוויית קפה ייחודית, ששמה דגש על איכות, נוחות וכמובן, טעם.
גם בקפסולות קפה, פולי הקפה נטחנים ונקלים באריכות, ומצליחים לחלץ טעמים יוצאים מן הכלל, שמאפשרים לכם להכין קפה איכותי בבית או במשרד.

יצירת קשר מהירה

קורסים עם שוקולד

  • קורס פרלינים
  • קורס שוקולטיירים
  • קורס שוקולד למתחילים

לדעת מתי הסדנה הבאה

רוצים לדעת מתי הסדנה הבאה (ללא התחייבות / ספאם / אכילות ראש מיותרות)? בשמחה, השאירו מייל ונשלח לכם מייל אך ורק כשיהיה תאריך חדש לסדנה הקרובה