מפעילים קונדיטוריה או עסק לממכר דברי מתיקה? התוכן הבא הוא בשבילכם.
כבעלי קונדיטוריות, אפשר לומר כי אתם מגשימים את חלומכם בכל בוקר מחדש: הופכים את היום של המון אנשים למתוק יותר! אתם בוודאי יודעים כי מאחורי כל תוצר מוגמר – מקרואסון השקדים ועד פרליני השוקולד, ישנה עבודה מאומצת, מתכונים סודיים, יד יצירתית והמון אהבה. לעתים, תוך כדי תנועה, אתם מבינים כי תוכלו לשדרג את תנאי העבודה שלכם, ובהתאם גם את המתוקים שאתם מוכרים.
שדרוג הקונדיטוריה שלכם איננו מתמקד בפעולה אחת ספציפית, אלא שלכל קונדיטוריה נדרשים שדרוגים אחרים. רגע לפני שגם אתם עומלים על עוגת הפאדג' או פחזניות הפטיסייר, לפניכם מספר רעיונות לשדרוג הקונדיטוריה שלכם!
כשציוד מתקדם מחליף את זוג הידיים
עד היום, ישנן קונדיטוריות שממשיכות לעבוד קשה עם הידיים. מדובר על עבודה מאומצת, שעלולה להוביל מהר מאוד לשחיקה. כיום, ישנן מכונות נפלאות ומתקדמות, המאפשרות לכם לשמר את איכות המאפים והעוגות שלכם, גם ללא מאמץ פיסי רב. איך בוחרים את הציוד המתאים ביותר לקונדיטוריה?
- גודל הקונדיטוריה וגודלם של חדרי העבודה
- סוג המאפים והעוגות שאתם מוכרים
- היקף המכירות שלכם
בהתאם לכל הפרמטרים האלו, תוכלו לבחור מה לרכוש וכמה לרכוש – החל ממיקסרים, דרך מלושים ועד מקררי תצוגה. ככל שתתקדמו יותר עם הציוד שתרכשו, כך תוכלו לעבוד פחות ולמכור יותר.
לא רק מאפים ועוגות, אלא גם סדנאות
דרך נוספת לשדרג את הקונדיטוריה ואת שגרת העבודה, היא עם שדרוג החוויה של הלקוחות. ישנם המון לקוחות שלא מסתפקים רק בביס מתוק, אלא רוצים לדעת איך לייצר את הביס המתוק. תוכלו גם אתם להציע מניפה של סדנאות מלמדות לקהל הרחב. לדוגמא: סדנת שוקולד, סדנת מאפים, סדנת זיגוגים ועוד. סדנאות שכאלו יכולות לתרום לכם כקונדיטוריה המון, לדוגמא:
- מקור הכנסה נוסף לקונדיטוריה ולעסק
- חשיפת קהלים נוספים לדברים הטובים שאתם מוכרים
- חיזוק הקשר של הלקוח עם המותג
הביקוש לסדנאות מתוקות כיום גבוה מאוד. תוכלו להציע את הסדנאות לשלל אירועים:
- מסיבות רווקות ורווקים
- אירועי גיבוש וצוותים
- ימי הולדת ומסיבות הפתעה
- סדנאות פרטיות ליום האהבה ועוד…
- סדנאות העשרה לקהל הרחב
ליווי והדרכה מקצועית לשיפור התוצרים
גם כשנדמה לכם שאתם יודעים הכל, דעו כי תמיד תוכלו לדעת יותר. לא מעט עסקים בתחום המסעדנות והאוכל, פונים אל שירותיו של טכנולוג מזון. בעוד העיסוק שלכם בקונדיטוריה מתמקד בנראות ובטעמים, טכנולוג המזון מתמקד בפן הביולוגי והכימי של כל מאפה ועוגה. השירות הניתן לכם על ידי טכנולוג המזון מותאם אליכם אישית, וכולל בתוכו מניפה רחבה של שירותים אפשריים:
- תכנון נכון של מטבח
- ייעוץ מקצועי בכל נושא התברואה
- דגשים באשר לאחסון נכון של בצקים, עוגות וחומרי גלם
- בקרת איכות על מטבח הקונדיטוריה ועוד…
- שדרוג תהליכי ייצור
- יישום המלצות ודגשים נוספים
מדובר על פן נוסף בשדרוג הקונדיטוריה שלכם, שמשפיע בסופו של דבר על ההון היקר לכם מכל – הלקוחות שלכם.
טיפים נוספים לשדרוג הקונדיטוריה המתוקה:
- שדרגו את התפריט עם ספיישלים מתוקים
- השקיעו בעיצוב הקונדיטוריה!
- הרחיבו את אפשרויות המכירה גם לאונליין
- היצמדו לטרנדים עולמיים והביאו אותם לקונדיטוריה (הלהיט החם: עוגות חד קרן)
לסיכום, שדרוג החוויה ללקוח תשדרג את הטעם הערב לחך, את הקשר של הלקוח למותג ואת יכולות המכירה שלכם. כיום, לאור השינויים הרבים המתרחשים בעסקים יש צורך לחשוב מחוץ לקופסה ולשדרג את כל העשייה, ושיהיה מתוק כמובן.