מיתוסים על שוקולד ובריאות: ה"עובדות" שלא צריך להאמין להן
מדי חודש מתפרסמות בתקשורת "עובדות" חדשות הנוגעות לשוקולד. בחודש אחד, הרופאים והמדענים קוראים לכולנו להפסיק כליל לאכול שוקולד, ובחודש שלאחריו, מסתבר שאנחנו לא אוכלים מספיק שוקולד.
לכן, אחת ולתמיד, בואו נחליף את המיתוסים הנפוצים לגבי שוקולד ובריאות, עם האמת. רמז: כמו בכל דבר אחר בחיים, מילת המפתח היא מתינות.
שוקולד טוב לבריאות
פולי קקאו, המרכיב העיקרי בשוקולד, מכלים פוליפנולים טבעיים. ראיות מדעיות מוכיחות שרכיבים אלו מסייעים להפחתת לחץ הדם בשל התכונות נוגדות החמצון שלהם.
אך שוקולד מכיל גם רמות גבוהות של סוכר ושומן רווי. זהו המכיל רמות גבוהות של קלוריות, ויותר מדי ממנו עלול לגרום למשקל עודף, והגברת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
שוקולד נותן אנרגיה
שוקולד מכיל כמויות קטנות של קפאין, שעשוי לתרום לרעיון שהוא מגביר את האנרגיה בגוף. בעוד שזה נכון, מומלץ לבחור שוקולדים המספקים שחרור אנרגיה מתמשכת, והמכילים פחות סוכר ושומן.
שוקולד מריר בריא יותר משוקולד חלב
שוקולד מריר מכיל יותר קקאו מוצק וחמאת קקאו מאשר שוקולד חלב, אך כמות הפוליפ נולים תלויה באופן שבו השוקולד מעובד, ולכן חשוב להתמקד באופן הייצור של השוקולד.
במהלך תהליך הייצור, ניקוי, תסיסה, זמן צלייה וטמפרטורה, תוספת אלקליזציה והוספת מרכיבים נוספים לקקאו, כגון סוכר למשל, מסירים כמעט לחלוטין את הפוליפ נולים מהשוקולד המריר.
חטיף שוקולד קטן אחד ביום לא מזיק לבריאות
נכון. כל עוד מסתפקים בחטיף קטן זה בלבד. חמישה חטיפים ביום, למשל, יובילו לעלייה במשקל. חטיף שוקולד אחד מכיל בממוצע 250 קלוריות, כמעט רבע מצריכת הקלוריות המומלצת ביום.
לכן, במקום חטיף שוקולד, מומלץ לאכול שלוש קוביות שוקולד קטנות ביום, המכילות בסביבות 30-50 קלוריות, ובכך לספק את התשוקה למשהו מתוק, מבלי לסכן את הבריאות או להוסיף למשקל.
שוקולד ממכר
נכון. אבל באותה מידה גם אפרסקים, למשל, יכולים להוביל להתמכרות אם לא מפסיקים לאכול אותם. לכן חשוב להבין את הגירויים המובילים להתמכרות. הרגשות לגבי שוקולד הם המכתיבים את ההתנהגות, המובילה לחשיבה המקשרת אכילת שוקולד עם תחושת נוחות, תגמול וחגיגה.
הקשר הזה מכתיב את ה"צורך" בשוקולד, מה שעלול להקשות על השליטה בכמויות השוקולד שאתם אוכלים.
שוקו חם לא נחשב
אבקת קקאו המשמשת להכנת שוקולד חם מכילה פחות שומן, כי אינה כוללת חמאת קקאו ושומנים אחרים שנמצאים בשוקולד.
אלא שחשוב לתת את הדעת גם על מה שמוסיפים למשקה השוקו החם. כך, למשל, אם מוסיפים לו סוכר, קצפת ועוד קצת פירורי שוקולד מלמעלה, בשביל הטעם, מקבלים משקה עתיר קלוריות. במיוחד אם שותים אותו עם כמה עוגיות שוקולד קטנות ליד.