כשמדובר על קינוחים, ישנה קשת רחבה של אפשרויות שמתפתחת ותעשייה שלמה שנמצאת במרדף אחרי הקינוח המושלם. אומנם טעם זה עניין אובייקטיבי, אבל אוהבי המתוק יסכימו ששילוב של פירות ושוקולד זה קונצנזוס לכל הדעות.
אנשים רבים חושבים שמגשי פירות חתוכים אשר נערמים על שיפודים ונטבלים בשוקולד חם מקבלים את שם התואר פונדו, אך למעשה הקשר היחידי בין השניים הוא רק ביצוע הפעולה עצמה. למעשה, פונדו הומצא בשווייץ בשנת 1930 והמרכיבים כללו סיר עם גבינה מותכת אשר ממקום מעל מספר להבות של נר, ושיפוד לחם שאותו טובלים בגבינה.
פירות ושוקולד בהתאמה מדויקת
אם החלטתם לעשות ערב רווי במגשי פירות ושוקולד, דעו שלא מדובר על פיזיקה אטומית אך ישנם שילובים מסוימים שימקסמו את חווית הקינוח האולטימטיבי. לדוגמא, תותים יכולים להוות בסיס גמיש לכל סוגי השוקולד. בין אם מדובר על שוקולד לבן, חלב או מריר התותים מתוקים מאוד ואלמנט החמיצות כמעט אינו מורגש.
לעומת זאת, רמת החמיצות באננס יחסית גבוהה ולכן שוקולד מריר יצור שילוב טעמים מוזר ולא מובן. חשוב לציין שלכל אדם ישנה עדיפות מסוימת לפרי ושוקולד מסוג מסוים וכמובן שלא ניתן לפסול בצורה חד משמעית שילוב מסוים.
המרכיבים לפונדו מושלם
בעונת החורף אנו נוטים להישאר יותר בבית, מכורבלים תחת השמיכה, רואים טלוויזיה ובעיקר מנסים לייצר חוויות תחת קורת גג. אם אתם מחפשים דרך לרצות קהל חברים שמתעצל כמוכם ומעוניין בפעילויות ביתיות, חממו סיר גדול של שוקולד והזמינו את חבריכם למסיבת קינוחים.
אומנם כיום ניתן למצוא סירים מיוחדים וסטים יוקרתיים לעשיית פונדו אבל האמת היא שניתן לעשות זאת באופן קל, פשוט וזול. כל תהליך העשייה כולל 15 דקות של חימום שוקולד ומרכיבים פשוטים:
חפשו אחר קקאו שנע בין 65%-70% של טעם שוקולדי עשיר ושאינו מריר בצורה קיצונית. לסיר ניתן להוסיף סוכריות מנטה עדינות שיאפשרו גוון אחר של שוקולד או שניתן להשאיר את המתכון פשוט ולהוסיף מעט וניל מסורתי. זכרו שכדאי להכין מראש משטחים מסוימים ולהניחם מתחת לסיר ולצלחות האורחים בכדי לשמור על סדר יחסי ומניעה של פיזור שוקולד בכל רחבי הבית.
בנוסף, הכינו לכם מגשי פירות חתוכים מכל הסוגים, בננות טריות, תותים עסיסיים ומנגו מתוק. חתכו הכול לקוביות קטנות ובעזרת שיפוד דקרו את הפירות. כעת, לאחר שערבבתם את הסיר במשך כמה דקות וקיבלתם מרקם שוקולדי קרמי וחמים, תפסו לכם איזה מקום וטבלו את השיפוד בסיר השוקולד.
אם ברצונכם לחוות ולטבול את החוויה בסוכר נוסף, נסו לגוון את שיפודי הפירות ולהוסיף ביניהם מרשמלו, במבה ואפילו בייגלה אם תצליחו לעגון אותו כראוי. בערב שכזה אין חוקים ולכן יצירתיות יכולה להביא אתכם למחוזות חדשים שמעולם לא הכרתם.
זכרו את התהליך הפשוט אל עבר הנאה מובטחת – מגשי פירות חתוכים, כמה חבילות שוקולד ומספר חברים. השוקולד כבר יעשה את שלו.