כמה אנחנו אוהבים שוקולד. מצרך קסם כהה או בהיר, שעושה פלאים למצב רוח ולאנרגיה שלנו בגוף. שוקולד טוב- הוא ממש כמו תרופה.
אז למה שלא נלמד איך אפשר להכין שוקולד ביתי נפלא בלי הרבה עבודה?
יש כל מיני דרכים להכין שוקולד. אפשר להכין בדרך המסורתית והארוכה, אך גם אפשר להשתמש בפחות מאמץ, בדרך מהירה וקלה, להשיג שוקולד ביתי. החלק הכיפי בהכנת שוקולד כזה, הוא בחירת הטעמים שייכנסו לשוקולד, ובחירת תבניות ייחודיות שיתנו לשוקולד צורות שונות ויפות.
בשביל להגיע מהר לחלק המהנה של הכנת שוקולד ביתי, תוכלו לדלג על התהליך של הכנת השוקולד המסורתי ולהשתמש בשוקולד צ'יפס או בסיסים מיוחדים המיוצרים במיוחד לכך. הם נהדרים מכיוון שניתן להמיס אותם בסיר כפול (סיר בתוך סיר עם מים רותחים) או אפילו במיקרוגל, ואז יש בסיס שוקולד חלק נהדר לעבוד איתו.
כשמשתמשים בשוקולד צ'יפס כדי להכין שוקולד, יש אינסוף מקום ליצירתיות. בשביל אנשים רבים הדרך המסורתית להכנת שוקולד היא קשה מדי וגוזלת זמן רב. רוב האנשים רק רוצים להיות מסוגלים להכין כמה פינוקים תוצרת בית מגניבים במטבח שלהם, ולא מוכנים לעשות הרבה מחקר או למצוא רכיבים מיוחדים או להשקיע במכשור יקר מאוד, רק בשביל להכין קצת שוקולד בבית. וזה בסדר!
אם גם אתם מאותם אנשים שרוצים להגיע לחלק המהנה של הכנת שוקולד בבית, לערבב את השוקולד ולהגיע עם מתכוני שוקולד חדשים, תצטרכו לקנות בסיס שוקולד טוב בחנות לאספקת ממתקים או חומרי גלם – היום ניתן למצוא באינטרנט הכול, ולהתחיל להכין ממתקים משלכם בעזרת המסה ויציקה של השוקולדים.
השימוש בהמסה ויציקת שוקולד היא גם דרך נהדרת לנסות טעמי שוקולד שונים. ניתן להשיג כמה בסיסי שוקולד מאוד אקזוטיים המלאים בתבלינים מיוחדים שיעלו הון, אך ניתן גם לקנות אותם בנפרד ולהוסיף לשוקולד שלכם! לפי הצורך אפשר לקנות בסיסי שוקולד ללא סוכר או דלי שומן, שמבטלים את הצורך בקניית רכיבים יקרים. אתם בוחרים מה ייכנס!
אז אם אתם רוצים ליהנות מהכיף שבהכנת שוקולד יצירתי ביתי, לחסוך קצת כסף או להכין הפתעות טעימות שכל החברים שלכם יאהבו, תוכלו להמיס כמה בסיסי שוקולד ולצקת לטעמים שונים בצורות שונות.
איך תוכלו להפוך את השוקולד לייחודי משלכם?
כמו שאמרנו, אחד הדברים הכיפיים ביותר בהכנת שוקולד ביתי משלכם הוא האפשרות לחבר מרכיבים שונים ולהמציא מתכונים ופינוקים שוקולדיים משלכם. לשים את החותמת האישית על השוקולד שאתם מכינים, יהפוך אותו גם לאישי יותר כשנותנים אותו מתנה לאנשים שאוהבים. ואם יום אחד תרצו להמשיך ולמכור את השוקולד הביתי שאתם מכינים, אז הניסיון ביצירת שוקולדים מיוחדים רק יוסיף!
נראה שרוב האנשים שמכינים שוקולד ביתי משתמשים באותם סוגי שוקולד בסיסיים ואותם תערובות שוקולד בסיסיות מחנויות אספקת ממתקים, אך בכל זאת אפשר להכין שוקולדים ייחודיים בלי להכין את השוקולד לגמרי מאפס. הינה חמש דרכים קלות שבהן תוכלו ליצור פינוקים טעימים שמבטאים את הסגנון והטעם האישי שלכם.
ערבוב בסיסים של שוקולד – אפשר להשתמש באותם בסיסי שוקולד מחנויות לאספקת ממתקים שאנשים אחרים משתמשים בהם אך פשוט לשלב אותם בצורה ייחודית כדי ליצור טעם עם החותמת שלכם. ערבוב שוקולד מריר ושוקולד חלב, או שוקולד חצי חריף עם שוקולד לבן, או ערבוב טעמים אחרים יחד ליצירת בסיס ייחודי משלך יכול להיות דרך נהדרת לגרום לשוקולד הביתי שלך להיות שונה ומיוחד.
הכנסת תוספות לשוקולד הבסיס- יש המון דברים שאפשר להוסיף לבסיס השוקולד כדי להפוך אותו לטעים וייחודי יותר. ניתן להשתמש בחמאת בוטנים, זרעים, אגוזים, עדשי שוקולד, סוכריות גומי, פירות והרבה דברים אחרים העולים על רוחכם להכנת שוקולדים שונים וטעימים.
הכנת תבניות לבד – תחשבו מחוץ לקופסה בעניין התבניות בהן תשתמשו להכנסת תוכן השוקולד שלכם. במקום פשוט להשתמש בתבניות ממתקים מסורתיות בצורות מסורתיות נסו תבניות סבון, חותכי עוגיות וכלים אחרים להכנתם. ככה תיצרו צורות מהנות וייחודיות לשוקולדים שלכם.
שימוש באריזות מיוחדות – דרך אריזת הממתקים או דרך הגשתם יכולה להפוך לסגנון החתימה שלכם שיבדיל את השוקולד שלכם משל אחרים. במקום להשתמש בקופסאות מסורתיות חפשו דרכים מהנות וייחודיות לארוז את הממתקים שלכם כמו באמצעות קופסא צבועה ביד או שקיות מקושטות קטנות. גרו את היצירתיות דרך ביקור בחנות יצירה.
בקיצור- ברגע שתתחילו, תקבלו טעם של עוד ותחשבו עוד על הרבה רעיונות שאפילו אנחנו לא הכרנו! בהצלחה! 😊